Luc Sels heeft vrijdag zijn vicerectoren bekendgemaakt. De nieuwe rector van de KU Leuven omringt zich met vier mannen en evenveel vrouwen. Vanaf 1 augustus staat het nieuwe team in voor het dagelijkse bestuur van de universiteit.

Er werden drie vicerectoren-groepsvoorzitters aangeduid.

° professor Bart Raymaekers, vicerector van de groep humane wetenschappen, ook bevoegd voor cultuur- en erfgoedbeleid

° professor Gerard Govers, vicerector van de groep wetenschap en technologie, ook bevoegd voor duurzaamheidsbeleid

° professor Chris Van Geet, vicerector van de groep biomedische wetenschappen, ook bevoegd voor universitaire ontwikkelingssamenwerking

De universiteitsraad heeft een positief advies gegeven. De raad van bestuur heeft hen aan de inrichtende overheid voorgedragen. Die heeft hen benoemd tot vicerector en lid van de raad van bestuur.

Daarnaast werden vijf andere vicerectoren gekozen.

° professor Piet Desmet, vicerector campus Kulak Kortrijk, ook bevoegd voor educatieve technologie

° professor Peter Lievens, vicerector internationaal beleid, ook bevoegd voor alumnibeleid

° professor Tine Baelmans, vicerector onderwijsbeleid, ook bevoegd voor innovatie en ondernemerschap

° professor Chantal Van Audenhove, vicerector diversiteits- en studentenbeleid, ook bevoegd voor beleidsgericht onderzoek

° professor Reine Meylaerts, vicerector onderzoeksbeleid, ook bevoegd voor bibliotheekbeleid

De universiteitsraad heeft een positief advies gegeven en de raad van bestuur heeft hen tot vicerector benoemd.

Hiermee is de samenstelling van het nieuwe gemeenschappelijke bureau van KU Leuven rond. Naast de rector en de vicerectoren is ook de algemeen beheerder, professor Koenraad Debackere, lid van dat bureau. Op 1 augustus start het mandaat van het nieuwe team. Het staat vanaf dan in voor het dagelijks bestuur van de universiteit.

“Ik heb bewust gekozen voor een genderbalans in de bestuursploeg”, zei Sels. “Maar ik heb toch vooral gekeken naar de expertise. Baelmans was in het verleden als vicerector al bevoegd voor studentenbeleid. Meylaerts geniet een sterke reputatie door haar werk in het bureau van de onderzoeksraad. Raymaekers kent het cultuur- en erfgoedbeleid. Govers was betrokken bij heel wat universitaire en internationale programma’s rond duurzame ontwikkeling.”