Kruidvat naar Engels Plein

kruidvat1De van oorsprong Nederlandse winkelketen Kruidvat opent op 10 maart een vestiging aan het Engels Plein 22 in Leuven. Daarmee wordt nog eens de populariteit bevestigd van de nieuwe hotspot in de stad.

Kruidvat heeft al winkels in de Bondgenotenlaan en de Jodenstraat. Bij de feestelijke opening van 10 maart pakt Kruidvat uit met een originele actie. De eerste vijf jarigen die zich die ochtend in de winkel melden, mogen een minuut gratis winkelen.

Vooral de recente verhuis van Apple-specialist Easy M maakte vorige week al duidelijk dat veel handelszaken de buurt van de Vaartkom als de nieuwste place tot be in Leuven beschouwen. Ook winkels als Sleepy en Dijk Drie en restaurant Noordoever geven het Engels Plein steeds meer aantrekkingskracht.

Minder goed nieuws kwam er vorige week van Albert Heijn. Door de fusie met Delhaize moet de Albert Heijn aan het Engels Plein worden verkocht. De supermarkt opende pas in april vorig jaar. Buurtbewoners startten al een petitie tegen het vertrek van Abert Heijn aan het Engels Plein.