Kringwinkel Hageland opent webshop

kringwinkelinhagelandKringwinkel Hageland opent als eerste van de 129 kringwinkels in Vlaanderen een online winkel. De webshop krijgt de naam kringshop.be. Kringwinkel Hageland behoudt de fysieke winkels in Tienen, Diest en Aarschot.

Via kringshop.be zijn meer dan duizend producten te koop. Om praktische redenen wordt gestart met kleine spullen die niet in de fysieke winkels te vinden zijn. Het gaat om boeken, textiel, huisraad, kleine elektrische toestellen en speelgoed.

Vanaf het najaar wordt het aanbod uitgebreid naar grotere stukken en witgoed. Alle producten zullen dan tegelijk via beide verkoopkanalen beschikbaar zijn. Elke bestelling wordt binnen de drie dagen afgewerkt. Vanaf een aankoop van 25 euro is de levering gratis.

De provincie Vlaams-Brabant subsidieert het proefproject. Als het succes heeft, wordt het uitgebreid naar andere kringwinkels. Sinds enkele jaren biedt een aantal kringwinkels via uwkringding.be al speciale of waardevolle goederen aan die in de gewone winkels niet altijd een koper vinden. Die worden online per opbod verkocht.

“Zoals in de rest van de kleinhandel is de combinatie van fysieke winkels en online verkoop het model van de toekomst”, zegt Paul Stessens, directeur van Kringwinkel Hageland. In 2015 verwerkten de 129 Vlaamse kringwinkels meer dan 55 miljoen tweedehandsspullen. Dat is drie procent meer dan het jaar voordien. Iets meer dan de helft werd opnieuw verkocht. Het totale hergebruik steeg met 2,6 procent.

In de kringwinkels worden mensen tewerkgesteld die weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.