Start-up Konligo, een spin-off van de Brusselse VUB gesteund door Innoviris en Start it @KBC, vindt met FasTival naar eigen zeggen de festivaltent opnieuw uit. De gepatenteerde technologie laat volgens het bedrijf toe om in minder dan tien minuten een stijlvolle en robuuste structuur op te zetten.

Er kruipt veel tijd en energie in de opbouw van podia, tenten en standen. Met de “FasTival-tent”, gebaseerd op de schaartechnologie, meent de Brusselse start-up Konligo dat die inspanningen tot het verleden behoren. “Op slechts een tiental minuten ontstaat een overdekte structuur van 22m², die maar liefst 135 keer groter is dan in zijn compacte, gesloten vorm tijdens het transport”, aldus Aushim Koumar, stichter van Konligo.

Robuuste tentconstructie

Met hun allereerste outdoorproduct maakt Konligo naar eigen zeggen komaf met de klassieke tentstructuren. “Vandaag kan je op evenementen twee types tenten vinden: eenvoudige structuren die snel opgezet kunnen worden maar onvoldoende robuust zijn, ofwel forse structuren die behoorlijk wat tijd innemen om op te bouwen. FasTival combineert beide eigenschappen: het is een stijlvolle en robuuste tentconstructie die je dankzij een ingenieuze structuur snel en gemakkelijk opzet binnen de tien minuten. Het is een robuuste pop-uptent, die bovendien ook nog eens in het oog springt”, aldus Koumar. De FasTival-tent bestaat uit een aluminium boog met een overspanning van 7m, 3,5m hoog en 3,5m diep.

Ook indoor

Tegen eind 2018 wil het bedrijf haar eerste tien FasTivals hebben verkocht. Ook wil ze partners hebben gevonden voor het verhuren van de FasTivals. In het najaar lanceert Konligo ook haar eerste structuur voor indoorgebruik. Voorts werkt het bedrijf aan een veldhospitaal in samenwerking met Artsen Zonder Grenzen, een project dat tegen medio 2019 klaar zal zijn.