Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag een bezoek gebracht aan bioboerderij Den Diepen Boomgaard in Grimbergen en mediabedrijf Videohouse in Vilvoorde.

Bij Videohouse kregen de koning en koningin een klassieke rondleiding. Het koningspaar maakte een praatje met enkele mensen die bij het facilitair mediabedrijf aan de Luchthavenlaan werken. Videohouse beheert tien televisiestudio’s, verspreid over vier locaties.

De afdeling camera van Videohouse heeft 25 jaar knowhow opgebouwd, in nieuwsgaring en veldopnames. Het bedrijf telt voorts afdelingen voor audio en postproductie. Videohouse levert niet alleen technische oplossingen maar biedt ook productionele ondersteuning.

Het koningspaar keerde na een ommetje langs het stadhuis in Vilvoorde terug naar Brussel met de Waterbus. Filip en Mathilde scheepten in aan de Steenkaai in Vilvoorde, samen met andere genodigden. De Waterbus is een initiatief van Brussels by Water en vaart van 1 mei tot 31 oktober tussen Vilvoorde (Steenkaai) en Brussel (Beco of Akenkaai).

Tijdens de boottocht gaf Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, uitleg over het grootschalige woonproject Watersite dat Vilvoorde realiseert langs het kanaal. Ook de uitdagingen langs de kanaalzone op Brussels grondgebied kwamen aan bod.