RomKoffiebranderij Rom uit Boortmeerbeek, geleid door Lutgarde Paeps, is één van de lokale producenten die op de Dag van de Smaakmakers hun deuren openzetten. De ouders van de huidige eigenares startten de koffiebranderij in 1967. Vandaag is het familiebedrijf een gevestigde waarde in de streek. Het wordt geprezen voor zijn kwaliteit, service en klantvriendelijkheid.

De sleutel tot succes is volgens Lutgarde Paeps een dagverse productie, een uitgelezen selectie koffies en een speciale soft vacuümverpakking. Wie het bedrijf bezoekt, wordt onmiddellijk omgeven door een verwelkomende geur en een zacht aroma. Rom-koffie is trouwens een concept: het levert niet alleen de koffie maar ook de koffiekop, het koekje, de suiker en de melk.

Koffiebranderij Rom levert zijn producten en diensten aan bedrijven, waar automaten worden geplaatst, aan de horeca en aan particulieren. Iedereen kan in de ambachtelijke koffiebranderij terecht.

Dit bedrijf is één van de ambachtelijke producenten die op 28 juni hun deuren openzetten voor het grote publiek. De organisatoren hebben al een hele reeks bedrijven bereid gevonden aan de Dag van de Smaakmakers deel te nemen, maar zijn nog op zoek naar ambachtelijke producenten uit de provincie Antwerpen. Organisator Didier Bastiaens: “We willen zoveel mogelijk deelnemende producenten zodat de bezoekers de rijkdom van eigen bodem kunnen ontdekken. Dat kan gaan van kleinere ambachtelijke producenten tot KMO’s en meer industriële bedrijven die produceren op grotere schaal. Het gaat wel enkel om producenten van voeding en drank, en het product en het bedrijf moeten Belgisch zijn.”

(Leen De Moor)