De biologische koffiebranderij Bioco uit Edingen lanceert een nieuwe ecologische koffiebuidel voor haar biokoffies. Volgens de directie is deze nieuwe verpakking luchtdicht en voor 89% op basis van hernieuwbare grondstoffen.

De lancering van deze nieuwe verpakking sluit aan bij de focus van Bioco op ecologie en duurzaamheid. “Het is een mooie en zinvolle innovatie tijdens de “Mei Plasticvrij” campagne, die consumenten aanmoedigt om een maand lang zo weinig mogelijk plastic te verspillen”, aldus medezaakvoerder Jo Temmerman.

Samenwerking

Deze koffiezakjes bestaan voor 89% uit hernieuwbare materialen zoals cellulose van houtvezels en suikerrietresidu. De zakjes zijn vier sterren OK Biobased gecertificeerd. Enkel het ventiel is voorlopig nog in plastic, maar ook hiervoor werkt het bedrijf naar eigen zeggen aan een alternatief. Bioco ontwikkelde deze buidels samen met Bastin-Pack en Bio4pack, experts in ecologische verpakkingen. “Onze nieuwe verpakking is een echte ecologische primeur op de Belgische markt”, aldus nog Temmerman. Ook de dozen van Bioco worden gevuld met eco vulships en gesloten met ecotape.

Slow roasted biokoffie

Niet alleen de verpakkingen zijn ecologisch, ook de koffie is 100% van biologische oorsprong. “En we roosteren de zorgvuldig geselecteerde koffiebonen in onze koffiebranderij in Edingen volgens het slow roasting principe. Door de bonen heel traag op lagere temperaturen te roosteren, houden ze hun smaak veel beter vast en krijg je uiteindelijk een kop koffie van superieure kwaliteit”, stelt collega Dieter Vanackere nog.