Koen De Langhe wint internationale prijs

FOTO WINNAARFotograaf Koen De Langhe uit Holsbeek bij Leuven won goud op de World Photographic Cup in Montpellier, zowat de Olympische Spelen van de fotografie. Met zijn foto van het Hallerbos in bloei wist De Langhe de jury te overtuigen in de categorie natuurfotografie.

Vorig jaar won België een zilveren medaille, met een wildlife foto van Martin Steenhaut. De World Photographic Cup is een organisatie van de Europese en Amerikaanse fotografenassociaties. Aan de competitie namen 26 landen deel. Elk land kon drie beelden per discipline insturen. De disciplines waren portret, huwelijk, publiciteit, illustratie, reportage en natuur&wildlife.

“Ik kon zelf jammer genoeg niet bij de prijsuitreiking zijn, maar werd er vertegenwoordigd door de voorzitter van de nationale vereniging van beroepsfotografen”, zegt De Langhe. “Deze prijs is natuurlijk leuk voor mij als fotograaf, maar het is ook het bewijs dat dit bos echt wel uniek is en een buitenlandse jury kan bekoren.”

“Door de mist verdwijnt de chaos die eigen is aan een bos. Je krijgt zo een heel rustige sfeer”, zegt de fotograaf. “Ik nam deze foto precies een jaar. De volgende weken kan iedereen die het wil het Hallerbos gaan bekijken zoals ik het fotografeerde.”

Koen De Langhe is vooral actief als interieur- en architectuurfotograaf . Je kunt meer werk van hem bekijken op zijn website.