Koekjes van Delacre definitief in Italiaanse handen

delacreDelacre wordt overgenomen door het Italiaanse Ferrero, vooral bekend van Nutella. Dat heeft de koekjesmaker uit Dilbeek maandag officieel bevestigd. De overname was al eerder aangekondigd, maar werd nu officieel afgerond.

“Een bedrijf geaffilieerd aan Ferrero heeft de overname afgerond van de koekjesproducenten Biscuits Delacre en United Biscuits Industries (samen Delacre), die bekend zijn van de koekjesmerken Delacre en Délichoc”, zegt Delacre in een mededeling. Naast Nutella is Ferrero ook het bedrijf achter Kinder Surprise en Tic Tac.

Ferrero neemt Delacre over van het Britse United Biscuits, op zijn beurt in handen van het Turkse Yildiz, dat onder meer eigenaar is van pralinemaker Godiva. Ferrero neemt alle productiefaciliteiten over van Delacre. Het management en de werknemers blijven behouden.

Charles Delacre richtte in 1872 een chocolaterie op in Elsene. Zeven jaar later leverde dat hem het brevet van hofleverancier op. Het eerste koekje werd in 1891 geproduceerd in de fabriek in Vilvoorde, onder de naam Pacha Delacre.