TIE ROEFSDe provincie Vlaams-Brabant helpt ondernemingen die stappen willen zetten naar duurzaamheid en klimaatneutraliteit. Zo werd een draaiboek samengesteld voor bedrijven die klimaatneutraal willen worden.

Het bedrijf Ecoworks uit Vilvoorde werd  verkozen tot Klimaatambassadeur 2015 voor KMO’s. De wedstrijd werd georganiseerd door miK, een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Ecoworks werd in 2007 in Overijse opgericht voor de realisatie van zwemvijvers, groendaken en groengevels. Al snel groeit de onderneming en verhuist naar Vilvoorde. Opmerkelijk is dat Ecoworks de handen in mekaar slaat met Natuurpunt. Als partnerbedrijf van Natuurpunt schenken ze tien procent van hun winst aan hun Natuurpunt.
De wedstrijd ‘Klimaatambassadeurs’ voor KMO’s  werd georganiseerd door miK, milieu-infopunt voor de KMO, een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. miK ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen in hun zoektocht naar antwoorden op al hun milieuvragen. miK helpt bedrijven stappen te zetten in de richting van duurzaamheid, klimaatneutraliteit, waterbesparing en energiebesparing.

“We hebben de ambitie om van de provincie Vlaams-Brabant een klimaatneutrale provincie te maken”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. “Maar dat kunnen we niet alleen realiseren. Om te evolueren richting klimaatneutraliteit zijn ook de acties van de ondernemingen relevant. We hopen dan ook dat om steeds meer ondernemingen uit Vlaams-Brabant te motiveren om mee op deze kar te springen. En we helpen hen daar uiteraard .”

Voor bedrijven die concrete stappen richting klimaatneutraliteit willen zetten, ontwikkelde de provincie Vlaams-Brabant het draaiboek ‘Maak van jouw bedrijf een klimaatbedrijf’. In deze inspiratiegids vinden ondernemingen tips, concrete stappen en praktijkvoorbeelden van andere ondernemingen.

Meer info: www.mikkmo.be

Download het draaiboek via www.vlaamsbrabant.be/klimaatbedrijf