tsaskampenhoutVastgoedontwikkelaar BVI.BE,  gespecialiseerd in het ontwikkelen van KMO-parken, en Pedesco uit Kampenhout werken samen aan het project KMO-PARK ‘t SAS in Kampenhout. Ontwikkelaar Pedesco heeft de gronden verworven in 1996.

Kampenhout-Sas ligt op de belangrijkste as tussen Mechelen en Leuven en vlakbij de aansluiting met de E19. Daarmee is het ideaal gelegen voor een modern bedrijvenpark.

Het park ligt vlak aan de drukke Leuvensesteenweg, wat zorgt voor een maximale visibiliteit. De nieuw aangelegde toegangsweg draagt bij tot een vlotte bereikbaarheid van het complex. Om een vlotte doorstroming te krijgen, en een goede toegankelijkheid vanuit de richting van Haacht, komt er later ook een tweede toegangsweg tot het complex.

Michel Meers, gedelegeerd bestuurder BVI.BE NV: “Voor de KMO-er is het belangrijk te investeren in een duurzaam, modern bedrijfsgebouw op een toplocatie. Dit project is niet enkel efficiënt voor het uitoefenen van zijn activiteiten, maar het biedt ook een meerwaarde voor zijn verdere groei in de toekomst.”

Op het terrein komen drie afzonderlijke gebouwen met in totaal 41 KMO-units met eigen parkings. De oppervlakte van de units varieert tussen 132 m² en 324 m². Sommige units zijn aangewezen om gebruikt te worden als showroom, andere als loods of als magazijn. Er zijn al een paar units verkocht.

‘t SAS biedt de koper een zelf samenstelbaar gevelconcept aan waarmee hij de ruimte kan aanpassen aan zijn eigen wensen om zo optimaal gebruik te maken van de verschillende glaspartijen. Door een spel van gesloten en open vlakken over de grenzen van de aparte KMO-units heen te ontwerpen, ontstaat er een groter geheel. Dit vernieuwend concept is van de hand van Dieter Peeters Architecten uit Kampenhout.

Het parkmanagement is in handen van Quares. (Leen De Moor)