De sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) bouwen in Leuven 67 nieuwe woningen. Het gezamenlijk project kreeg de naam Klein Rijsel en moet tegen eind 2018 klaar zijn.

Het gaat om 22 starterswoningen en 45 sociale huurwoningen. Die worden gebouwd op een braakliggend terrein langs de spoorweg tussen het Provinciehuis en de Tiensesteenweg.

De starterswoningen worden verhuurd aan jonge alleenstaanden en koppels die zich voor het eerst zelfstandig domiciliëren en te veel verdienen om recht te hebben op een sociale woning maar te weinig om zelf iets te kopen in Leuven.

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven, dat die starterswoningen bouwt, betaalt huurders die binnen de drie jaar beslissen om een woning in Leuven te kopen 125 euro terug per maand dat het pand gehuurd werd.

Om tegemoet te komen aan de zeer hoge nood aan sociale huurwoningen in Leuven bouwt Dijledal in het kader van dit project ook nog eens 45 sociale huuurwoningen.