King Power, de nieuwe eigenaar van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, krijgt maximaal twintig dagen voor het gebruikelijke bedrijfsonderzoek. Het clubbestuur rekent op een kortere periode en hoopt dat de overname door de Thaise investeerder op het einde van deze maand afgerond kan worden.

Na het voorakkoord met de Thaise groep King Power volgt de gebruikelijke periode van due diligence, het boekhoudkundige onderzoek van de overname. De afspraak is dat de financiële doorlichting van de club heel kort zal zijn. Begin juni zou er dan meer duidelijkheid moeten komen over de precieze plannen van de nieuwe eigenaar.

“We konden de kans niet laten liggen”, zegt voorzitter ad interim Chris Vandebroeck. “Ze hebben bij Leicester City bewezen over welke sportieve knowhow ze beschikken.”

Het nieuwe voorakkoord maakt definitief een einde aan dat met de Chinese zakenman Jian Lizhang. Die botste op tegenwind van het Leuvense stadsbestuur en verdween met de noorderzon. “We hebben hen in gebreke gesteld omdat ze zich niet aan de contractuele verplichtingen hielden.”

Ook de Vlaamse investeerdersgroep greep naast een deal. “Wij hebben hen op gelijke voet King Power behandeld. Er waren met beide kandidaat-overnemers contacten. King Power kwam een heel duidelijk project voorstellen. De Vlaamse investeerders hebben dat geweigerd.”

Het Leuvense stadsbestuur is niet gekant tegen de Thaise overname. “Wij hebben alleen nagegaan of er voldoende garanties zijn dat onze leningen aan de club worden terugbetaald en de jeugdwerking gegarandeerd blijft. We hebben ons fiat gegeven toen uit het verslag van onze revisor bij de club bleek dat dit in orde was”, zegt burgemeester Louis Tobback. Leuven is eigenaar is van het stadion dat tot 2031 in erfpacht werd gegeven aan de club. De stad heeft voor 10 miljoen euro leningen lopen aan OHL. De jaarlijkse werkingstoelagen 300.000 euro worden opnieuw bekeken.