kingKing Entertainment is failliet. De bvba uit Diest was een van de grootste artiestenbureaus van het land. “Het bedrijf trad op als bemiddelaar tussen evenementen en artiesten. Door een daling van de omzet was een faillissement onvermijdelijk”, zegt curator Luc Jordens.

De rechtbank van koophandel in Leuven sprak het faillissement uit van het managementbureau dat naast artiesten ook sportlui en andere personaliteiten vertegenwoordigde. Op 20 oktober 2014 werd aan King Entertainment voorlopige opschorting verleend. Op 13 april werd dat verlengd maar het mocht niet baten.

King Entertainment had een twintigtal artiesten en dj’s in de portefeuille. Van toppers als Clouseau en Natalia tot bekende acts als 2 Fabiola, Frans Bauer, Sam Gooris, Rob de Nijs, Kelly Pfaff en De Corsari’s. Het bedrijf evolueerde van een traditioneel theaterbureau tot bookingagency op de muziekmarkt.

“Toen een aantal artiesten van bureau veranderde, begonnen de problemen. Het weggaan van Clouseau was het begin van de doodsteek”, stelt curator Jordens. “Het is een puur economisch verhaal.”

Het bedrijf ging ten onder aan de toenemende concurrentie en de crisis in de sector. Het verlies van Natalia was een nieuwe klap die het niet meer te boven kwam.

De firma had drie werknemers in dienst. Een van hen probeerde via een overname de zaak nog te redden maar zonder resultaat. King Entertainment zat al enkele maanden in het WCO-stelsel. Die wet over de continuïteit van ondernemingen is erop gericht bedrijven in moeilijkheden verschillende mogelijkheden te bieden om weer gezond te worden.

Meer faillissementen uit de regio staan in ons overzicht.