Kinderen bouwen robots in technieklab

robot-makenZelf een app, computerspel, drone of een zonnecel ontwikkelen? Deze week wagen heel wat kinderen er zich aan tijdens de eerste kampen van de Techniek- en wetenschapsacademie van hogeschool Leuven-Limburg (UCLL) in Heverlee bij Leuven. De activiteiten maken deel uit van een uitgebreid aanbod aan STEM-workshops.

STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics. “De stad Leuven wil alle kinderen de kans geven om het plezier en belang van wetenschap en techniek te ontdekken”, zegt schepen van Onderwijs Mohamed Ridouani (SPA).

“Daarom werkte de stad samen met  UC Leuven-Limburg, KU Leuven en RVO-Society een betaalbaar STEM-aanbod uit. De workshops kunnen zowel tijdens de lesuren en in de naschoolse opvang als in de vrije tijd worden gevolgd. Daardoor worden ze toegankelijk voor iedereen.”

De eerste techniekkampen zijn alvast een succes. In een mum van tijd waren ze volzet. Twee groepen kinderen (5-8 jaar en 9-15 jaar) worden een week lang ondergedompeld in het technieklaboratorium en demonstreren op de laatste dag de robots die ze leerden bouwen aan hun ouders.