INSIDE PETEPiet Dewijngaert uit Lubbeek bouwt met zijn bedrijf Sector 32 mee aan de faam van ons land op het vlak van games. De indie game developer zegde zo’n twee jaar geleden een comfortabele job als ontwerper van mobiele games en apps in de reclamewereld vaarwel om iets te beginnen dat helemaal van hem was.

“Het voorbije anderhalf jaar werkte ik met een team van freelancers aan een videospel”, zegt Dwijngaert. “Inside Pete is een strategisch videospel boordevol actie, dat zich afspeelt in een bezoedeld lichaam. Het is een game met fantastische handgetekende animaties en veel humor.”

“Ik gaf mijn job op, stopte al mijn spaarcenten en een banklening in het project”, zegt Dwijngaert. “We kregen ook steun van het Gamefonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds, maar nu is het budget bijna op. We willen met het team graag nog enkele maanden verder werken om het project tot in de puntjes af te werken. Binnenkort kunnen we het Indie game dan echt lanceren.”

Om nog wat geld te verzamelen voor de eindspurt, startte Piet Dewijngaert een zogeheten

Kickstarter campagne. Nog tot deze middag kan iedereen die dat wil het project steunen. Dat kan op de site van kickstarter 

Wie meer wil weten over het project, kan terecht bij Sector 32 via piet.dewijngaert@gmail.com