De organisatoren van de Leuvense kerstmarkt betreuren het zinloze geweld van maandagavond. Ze benadrukken dat het incident na sluitingstijd plaatsvond.

Een 44-jarige vrouw, die samen met haar 14-jarig zoontje naar Leuven was afgezakt, kreeg na afloop van de kerstmarkt een vuistslag van een onbekende man. De vrouw stond te praten met een vriendin toen de agressieve man uit het niets opdook en haar enkele rake klappen gaf.

“We vinden het heel jammer dat zoiets is kunnen gebeuren”, zegt Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt. “Maar we willen ook duidelijk maken dat het voorval niets met onze kerstmarkt te maken heeft. Het was na sluitingstijd en op een andere locatie, in een café. Het gebeurde niet op of tijdens de Leuvense kerstmarkt.”

De Leuvense kerstmarkt kende een moeilijke start door de overmatige sneeuwval, maar herpakte zich snel en sloot af met veel bezoekers. “Een precies getal hebben we nog niet. Maar de voorbije drie dagen moesten we de markt zelfs sluiten omdat het maximum aantal bezoekers bereikt was.”

De dertigste editie die woensdag afgesloten wordt, vond dit jaar uitzonderlijk plaats op een andere locatie. Wegens de werken aan het Herbert Hooverplein verhuisde de kerstmarkt eenmalig naar het Sint-Donatuspark. Volgend jaar staat de kerstmarkt weer getrouw op het Ladeuzeplein en het Hooverplein.