Kennisregio stelt innovatieve clusters voor

scheireDe kennisregio Vlaams-Brabant blinkt uit in vijf innovatieve clusters: gezondheid, voeding, logistiek, cleantech en creativiteit. Die worden donderdag 28 april uitgebreid voorgesteld tijdens een event.

Op dat inspiratie- en netwerkevent worden bedrijven, kennisinstellingen, organisaties en overheden uitgenodigd om de handen nog meer in elkaar te slaan en samen te werken in deze domeinen. Er worden enkele projecten, initiatieven en evoluties in de kijker gezet. Gastheer van de avond is Lieven Scheire, die meteen ook zijn unieke kijk op de kennisregio Vlaams-Brabant met het publiek zal delen.

Het event wordt georganiseerd op donderdag 28 april vanaf 16 uur in het Provinciehuis aan het Provincieplein in Leuven. Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven.

Na de ontvangst om 16 uur geeft Lieven Scheire zijn kijk op de kennisregio Vlaams-Brabant. Marc Florquin, gedeputeerde van economie, stelt daarna het innovatiebeleid van de provincie Vlaams-Brabant voor.
Logistech stelt dan Flanders Pharma Hub voor:, door samenwerking Brussels Airport uitbouwen als dé luchthaven voor pharmaproducten. Lifetech presenteert ‘ Draagbare sensoren, een revolutie in de gezondheidszorg’. Jan Ingels, directeur van de Tiense suikerraffinaderij stelt dan vanuit Foodtech ‘ Innovatieve voedingscluster rond suiker’ voor. Vanuit Createch brengt Olivier Braet, senior onderzoeker en projectleider, iMinds – SMIT – VUB ‘Nieuwe media, nieuwe kansen voor bedrijven’. Cleantech presenteert de voordelen en technologische uitdagingen van e-mobiliteit door Bart Vanham, managing partner, tcoplus en Laurent De Vroey, expert e-mobility, Laborelec.

Daarna is er een netwerkreceptie met hapjes.

Inschrijven kan via deze link.