imec towerHealth House. Zo heet het nieuwe project dat bedrijven, investeerders en internationale fondsen naar Leuven moet lokken. Het wordt een kenniscentrum over de technologische innovatie in de medische sector. Ook de impact van technologie op onze gezondheidszorg van morgen komt aan bod. Zes partijen leggen samen 1.830.000 euro op tafel.

Het Health House is een gezamenlijk project van i-Minds, KU Leuven, IMEC, UZ Leuven, de stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant. Het moet het potentieel aan hoogtechnologische gezondheidszorg in de Leuvense regio voor buitenlandse bezoekers en bedrijven visueel en interactief voorstellen.

Health House wordt een kennis- en tentoonstellingsruimte over de technologische innovatie in de medische sector. Biotechnologiebedrijven en onderzoekscentra zoals IMEC en UZ Gasthuisberg, die actief zijn op vlak van gezondheidszorg, zullen er met behulp van de nieuwste technische snufjes hun verhaal kunnen vertellen aan het publiek. Dat gebeurt onder meer in een auditorium met 3D-technologie en een multifunctionele videomuur.

Het project moet Leuven op de kaart zetten als place to be voor hoogtechnologische gezondheidszorg. Op die manier willen de initiatiefnemers bijkomende topwetenschappers, investeerders en internationale fondsen aantrekken.

Het stadsbestuur van Leuven en de provincie Vlaams-Brabant trekken elk 250.000 euro uit voor de financiering. De KU Leuven geeft 300.000 euro, IMEC jaarlijks 100.000 euro tot 2017, UZ Leuven 100.000 euro en iMinds 830.000 euro gespreid over twee jaar.

Het nieuwe initiatief zal worden gebouwd op het wetenschapspark Arenberg in Heverlee, in de schaduw van de IMEC-toren (foto).