De Leuvense Katrien Kerkhofs, vrouw van voetballer Dries Mertens, heeft een eigen fitnesszaak opgestart in haar thuisstad. “Ik ben blij dat ik iets kan doen dat niet rond Dries draait”, aldus Katrien. 

Het kriebelde al even bij Kat(rien) Kerkhofs (29) om haar eigen zaak op te richten. Nu is het zover. Aan de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele (Leuven) opende ze samen met twee vennoten fitnesszaak Qore op. Het gaat over voetballer Pieter Beckers (29) en kinesitherapeut Marius Gielen (32). Hun klanten worden persoonlijk begeleid, of in kleine groepjes. “Dat is veel leuker dan in zo’n volgeboekte fitness zitten en niet weten wat je moet doen”, klinkt het.

PR en boekhouding 

Kerkhofs zal nu vaker naar Leuven pendelen, maar ze kan ook veel vanuit haar villa in Napels doen. “Trainingen geven zal ik niet doen, eerder focussen op de boekhouding, de publiciteit en de communicatie”, luidt het. Voor Katrien is de stap naar het ondernemerschap een hele opluchting. “Ik ben dan ook veel meer dan een voetballersvrouw. Ik vind het tof dat de mensen zien dat ik ook iets kan. Daarom vind ik het ook fijn dat ik iets los van Dries kan doen”, aldus Kerkhofs.

Televisieprogramma

Binnenkort zal Kat ook te zien zijn in haar eigen televisieprogramma, maar daar kan ze voorlopig enkel over kwijt dat het in oktober zal worden uitgezonden.

Foto: copy Belga.