Het architectenbureau Pierre Hebbelinck werd aangesteld voor een renovatie van het kasteeldomein van Gaasbeek in Lennik. Een ambitieus masterplan moet van Gaasbeek een toplocatie in het Pajottenland maken.

De aanstelling van het architectenbureau past in de start van de uitvoering van het masterplan. Het bureau Pierre Hebbelinck wordt belast met de plannen voor een nieuw onthaalgebouw aan de voorkant van het kasteeldomein. Een tweede opdracht is de renovatie van het barokpaviljoen en de kapelaanswoning op het domein zelf.

Het ontwerp omvat onder meer de bouw van een grote luifel. Daarin worden het onthaal, een kantoorruimte, een museumshop, de bibliotheek en het kasteelarchief ondergebracht. De kostprijs van de bouwwerken werd geraamd op 1,85 miljoen euro.

Op het domein worden de kapelaanswoning en het barokpaviljoen gerestaureerd. Die werken werden op 915.000 euro geschat en zouden tegen december 2018 voltooid moeten zijn. Ook de Sint-Gertrudiskapel en de triomfboog krijgen een restauratiebeurt. Nadien kunnen er kleinschalige culturele evenementen plaatsvinden.

Slotstuk van het masterplan wordt de restauratie van het eigenlijke kasteel. Daarvoor wordt binnenkort een ontwerpbureau aangesteld. Het hele project moet in 2021 gerealiseerd zijn.