Karen Torosyan, chef van Bozar Brasserie, heeft dat restaurant overgenomen van David Martin. Dat maakte de sterrenzaak donderdag bekend. Details over de overnameprijs werden niet prijsgegeven. Torosyan staat er al acht jaar achter de kookpotten en lijkt niet van plan om ook maar iets aan het gesmaakte concept te veranderen.

Bozar Brasserie opende de deuren in 2010. David Martin, chef van restaurant La Paix in Anderlecht, won de aanbesteding. Hij zette meteen Karen Torosyan achter het fornuis.

De brasserie, gelegen in een art-decopand van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, heeft een goede reputatie. Het kreeg al een Michelinster en heeft een score van zestien op twintig in de culinaire gids Gault&Millau.

Sinds enkele jaren heb ik de indruk dat ik niet meer van nut ben. Ik ging nog naar Bozar maar vroeg me af waarom”, aldus de vroegere eigenaar David Martin. “Ik laat niemand in de steek, maar laat het restaurant nu over aan de persoon die het verdient”.

In Bozar Brasserie werken dertien mensen voor tachtig couverts per dag. De jaaromzet schommelt rond 1,2 miljoen euro. De concessie werd onlangs verlengd tot 2028.

Torosyan gaat de keuken voortzetten waarvan hij houdt. “Met dezelfde goesting en dezelfde ambitie”, zegt hij. Martin concentreert zich op zijn vijf andere etablissementen in ons land, waaronder La Paix en Classic Croquettes in Paleis 5 van de Heizel in Brussel.