De vijf vestigingen van uitzendkantoor VIO Interim in Vlaams-Brabant worden overgenomen door hr-specialist SD Worx. Het gaat om de kantoren in Aarschot, Diest, Asse, Ternat en Zaventem. Het is de eerste stap van SD Worx op de uitzendmarkt.

VIO Interim bestaat nog maar sinds 2009 maar kent een enorme groei. Het bedrijf heeft 1.250 klanten en stelt 3.500 uitzendkrachten te werk. In 2017 zal het goed zijn voor 100 miljoen euro omzet. De overnameprijs is niet bekend. VIO Interim komt onder de SD Worx Holding.

SD Worx neemt het bedrijf over omdat het grote verwachtingen heeft van de markt van flexibele arbeid. “Er zijn steeds meer mensen die werken met flexibele contracten. Het gaat om een markt met enorm veel potentieel en  interimarbeid maakt daar deel van uit. We geloven dat dit de toekomst is en willen die trein niet missen”, zegt woordvoerder Pieter Goetgebuer.

SD Worx heeft grote ambities op de uitzendmarkt. Op termijn wil het de uitzendpoot even groot laten worden als de loonbriefactiviteiten. “De overname van VIO Interim is een eerste stap. Mogelijk volgen nog andere overnames. Dat kan ook in het buitenland.”