Kantoorinrichter Pami uit Brussel stelde zijn moderne lockers voor tijdens een bijeenkomst rond de “Green Deal Circular Aankopen”. “Het zijn gerevitaliseerde, overtollige rolluikkasten”, verklapt marketingmanager Christophe Van Hees van Pami.

In het kader van de Green Deal Circulair Aankopen (GDCA) organiseerde Vlaanderen Circulair samen met The Shift, Bond Beter Leefmilieu en VVSG het ‘Buyer meets Supplier’-event. Een 200-tal deelnemers, aankopers en circulaire leveranciers, kwamen in het Brusselse Herman Teirlinck gebouw met elkaar in contact via marktdialoog, thematische pitches, speeddates en een circulaire market lounge.

Minimale life cycle cost

Bij circulair aankopen draait het naast parameters als prijs, gebruiksgemak en esthetiek ook om waardebehoud, hoogwaardig hergebruik en het samen ontwerpen van een optimale product/dienst-combinatie voor de opdrachtgever. Circulair aankopen verlegt de focus van minimale kosten naar minimale ‘life cycle cost’. Kantoorinrichter Pami stelde in Brussel haar aanpak rond circulaire kantoorinrichting voor.

Revitalisering

“Als producent en kantoorinrichter stelde Pami enerzijds vast dat heel wat klanten een overschot aan (rolluik)kasten hebben door de toenemende digitalisering in de huidige maatschappij”, aldus marketingmanager Christophe Van Hees. “Anderzijds is er de toenemende vraag naar lockers in het kader van het “nieuwe werken”. De interne R&D afdeling van Pami slaagde erin overtollige rolluikkasten te revitaliseren tot moderne lockers. Afval wordt vermeden door het hergebruiken van overtollige rolluikkasten én door gebruik te maken van reststroken of oude werkbladen om legborden en deuren van de lockers te produceren. Deze upgrade kan bovendien gewoon ter plaatse bij de klant gebeuren. Dus minder transport en CO2 uitstoot.”

DNA

Pami gaat naar eigen zeggen stap voor stap en wetenschappelijk onderbouwd, kwalitatief, degelijk en duurzaam te werk. “Het zit in ons DNA. Degelijke materialen zijn per definitie duurzamer en slimme vormgeving draagt bij aan een langere levensduur. Pami-meubilair gaat daarom sowieso meerdere generaties van werknemers mee en wordt uiterst zelden vervangen omdat het versleten zou zijn. En zelfs dan resulteert dat in bijna geen afval”, aldus nog Van Hees.