Johnny Thijs wordt bestuurder bij H. Essers

20130621_bpost_262Johnny Thijs uit Hoegaarden gaat zetelen in de raad van bestuur van logistiek dienstverlener H.Essers uit Genk.

De voormalige topman van Bpost heeft een lange en succesvolle loopbaan bij verschillende bedrijven achter de rug. Hij legde een indrukwekkend parcours af, zowel als CEO van Bpost als in zijn voorgaande functies bij onder meer Interbrew, Ter Beke en Côte-d’Or-Jacobs Suchard.

Na zijn vertrek bij Bpost begin vorig jaar, legde Thijs zich toe op zijn mandaten in raden van bestuur van verschillende beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven. Essers is bijzonder verheugd dat Thijs zijn ervaring als bedrijfsleider en bestuurder met haar wil delen: “Wij zijn ervan overtuigd dat Johnny Thijs, die bekend staat voor zijn brede kijk en goed onderbouwde visie op de zaken, mee zal kunnen bijdragen in de verdere internationalisering van haar activiteiten.”

De raad van bestuur van H. Essers bestaat nu uit Noël Essers (voorzitter en gedelegeerd bestuurder), Hilde Essers (gedelegeerd bestuurder), Ann Essers (bestuurder), Gert Bervoets (CEO H.Essers), Francis Vanderhoydonck (bestuurder van vennootschappen), Lode Essers (gedelegeerd bestuurder Pami), Luc Cardinaels (bestuurder van vennooschappen) en Johnny Thijs. De raad van bestuur wordt bijgestaan door Ronnie Leten (CEO Atlas Copco) als persoonlijke raadgever van Noël Essers.

H. Essers werd in 1928 opgericht door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen.

De afgelopen tien jaar kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2014 boekte H. Essers een omzet van 430 miljoen euro. Het bedrijf heeft meer dan 900.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.250 trekkers en 2.700 aanhangwagens. Naast de hoofdzetel in Genk, heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië.