Joeri Butaye  start als Klussenier

BUTAYEJoeri Butaye uit Steenokkerzeel startte als Klussenier, een veelzijdig vakman voor renovatie, onderhoud en verbouwingen. Hij richt zich zowel op particulieren als bedrijven.

De Klussenier is een franchiseformule voor vakmannen die van alle markten thuis zijn. U kent ze misschien uit een van de tv-programma’s waarin ze geregeld opduiken. Joeri Butaye zag een advertentie op het internet en besloot om zijn kans te wagen. Na een grondig gesprek over zijn mogelijkheden en specialiteiten werd de beslissing om te starten snel genomen. Voortaan gaat deze ervaren vakman verder onder de naam De Klussenier Joeri Butaye.

“Mijn vader was dakwerker en loodgieter en van kinds af aan ging ik veel met hem mee”, zegt Joeri Butaye. “Het was logisch dat ik een technische opleiding ging volgen, dat is elektriciteit A2 geworden. Mijn eerste werkervaring deed ik nadien op als technicus en monteur bij een hersteller van motoren, een van mijn grote passies. Daarna ging ik aan de slag als netbeheerder bij een energieleverancier.”

Ondertussen besteedde Butaye al zijn vrije tijd aan zijn andere grote hobby: renoveren en verbouwen. “Inmiddels heb ik mijn tweede woning zo goed als compleet zelf verbouwd naar een moderne comfortabele woning”, zegt hij. “Mijn grote droom was om van mijn hobby mijn werk te maken en daarom was ik eerder al actief in bijberoep. Zo werd gaandeweg duidelijk dat mijn toekomst als zelfstandig ondernemer in de renovatie- , onderhoud- en bouwsector moest liggen. Zo kwam ik al snel terecht bij De Klussenier.”

Joeri werkt voornamelijk alleen maar voor grotere werken kan hij rekenen op de steun van collega’s uit de buurt zoals De Klussenier Jan Coosemans in Berg-Kampenhout , De Klussenier David Ophalvens uit Erps-Kwerps of De Klussenier Kristof Verreydt uit Tervuren.