Jobs op de helling bij 3M in Diegem

postit1Bij 3M in Diegem staan banen op de helling door een reorganisatie van het concern vanuit de Verenigde Staten. De verkoopvestiging bij Machelen brengt een uitgebreid gamma 3M-producten op de markt in België en het Groothertogdom Luxemburg. Het bekendste is Post-it.

3M Belgium is een van de Europese filialen van 3M. Naast de verkoopafdeling in Diegem is er ook een productievestiging in Zwijndrecht. Samen tellen die 420 medewerkers. Die zijn ongerust na de aankondiging door het Amerikaanse industriële concern dat het wereldwijd 1.500 banen schrapt. Het moederbedrijf maakte nog niet bekend welke de precieze gevolgen zijn voor de tewerkstelling in Diegem.

De reorganisatie moet de winstgevendheid opdrijven. De operatie moet volgend jaar een besparing van 130 miljoen dollar opleveren. Het bedrijf zag de nettowinst tijdens het vorige kwartaal stabiliseren op 1,3 miljard dollar. De omzet viel met ruim vijf procent terug in vergelijking met een jaar eerder.

Tot de bekendste van het heel uitgebreide gamma producten van 3M behoren de plakbriefjes van Post-it en tape van Scotch. Post-it is een geregistreerd merk van 3M.

In België ontwikkelt 3M halffabrikaten voor de eigen fabrieken zoals de lijmen voor Post-it en producten van Scotch. Voorts worden inerte stoffen voor het koelen en reinigen van elektronica- en computeronderdelen en additieven voor de verfindustrie gemaakt. Er zijn ook toepassingen voor onderdelen in de automobielindustrie.