Op een jobbeurs in Aarschot stond het nieuwe werkplekleren centraal. Het evenement lokte veel werkgevers uit de regio van Aarschot en Diest. Zij waren opgetogen met de profielen van de bijna duizend bezoekers.

De jobbeurs in de stadsfeestzaal van Aarschot was een gezamenlijk initiatief van de VDAB, Taskforce Spitsregio Leuven en de lokale besturen van Aarschot, Diest, Begijnendijk, Bekkevoort, Tielt-Winge en Scherpenheuvel-Zichem. De talrijk opgekomen werkgevers zagen dat het goed was. “Ik heb een twintigtal cv’s verzameld op de jobbeurs. Ik denk daarmee toch minstens één werkkracht te kunnen aanwerven”, zegt Johan Verschuren, zaakvoerder van Verschuren Hugo uit Begijnendijk, specialist in metaaldraaiwerk.

“We maakten kennis met enkele interessante mensen. Eerlijk gezegd overtrof dit onze verwachtingen. We zijn al even via andere (media)kanalen op zoek naar erg specifieke technische profielen met wie we de uitdagingen van de toekomst kunnen aangaan”, stelt Peter Willems, hr department leader van batterijfabrikant Duracell Batteries in Aarschot.

“We zagen heel erg diverse profielen, zowel hoger- als laaggeschoolde mensen. Daardoor kregen we interessante kandidaten voor de brede waaier aan functies in onze zorgorganisaties”, zegt Marc Van Horebeeck, verantwoordelijke werving en selectie bij groep ONS, de non-profitorganisatie uit Leuven.

Een honderdtal leerlingen uit het secundair onderwijs volgde workshops die hen sterker moeten maken in hun toekomstige zoektocht naar werk. “Lokale besturen willen ondernemers en bedrijven aan zich binden. Daarom is het belangrijk dat ze werkkrachten uit eigen streek vinden”, zegt Mattias Paglialunga (CD&V), schepen van Lokale Economie in Aarschot.

De regio van Aarschot en Diest kent een dalende werkloosheid. Maar langdurig werkzoekenden zijn niet altijd te matchen met de lokale openstaande vacatures. Daarom stond het nieuwe werkplekleren centraal op de jobbeurs. Werkzoekenden kunnen door die maatregel gedurende een korte periode werkervaring opdoen op een echte werkvloer. Potentiële kandidaten krijgen daardoor langer de tijd om zich in te werken in de job.