Jo Van Biesbroeck versterkt Anderlecht

jo_van_biesbroeck_008RSCA Anderlecht maakte vandaag bekend dat Leuvenaar Jo Van Biesbroeck de club zal versterken.

“In het kader van de verdere professionalisering zal de heer Jo Van Biesbroeck vanaf 1 september 2015 het management van de club versterken”, klinkt het. Het is de bedoeling dat Van Biesbroeck de club gaat leiden samen met Herman Van Holsbeeck. “Herman Van Holsbeeck zal het sportief management voor zijn rekening nemen en Jo Van Biesbroeck wordt verantwoordelijk voor alle operationele aspecten. Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck zullen rapporteren aan de raad van bestuur van RSCA, waar ze onder leiding van Voorzitter Roger Vanden Stock allebei lid van zijn.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat bekend wordt dat Jo Van Biesbroeck een nieuwe functie opneemt. Eerder deze maand werd Jo Van Biesbroeck onafhankelijk bestuurder van Kinepolis.

De 59-jarige Leuvenaar Jo Van Biesbroeck is de enige Belg die nog in de top van biergigant AB Inbev zit. Hij bouwde een bijzonder sterke carrière uit bij de brouwer. Tijdens zijn lange carrière bij Stella Artois, Inbev en AB Inbev, bekleedde hij verschillende senior management posities in Finance, M & A, Business Development, Sales en Operations. Als lid van het Overname en Integratie Team, was Van Biesbroeck actief betrokken bij diverse overnames van de brouwerijgigant.

Als Chief Strategy Officer van AB InBev tekent Jo Van Biesbroeck momenteel voor de strategische reflectie van de AB InBev-groep. Als president Worldwide Export is hij verantwoordelijk voor de exportactiviteiten in de groep.