jo_van_biesbroeck_008De kogel is door de kerk: Jo Van Biesbroeck verhuist naar Telenet. De 58-jarige topmanager is aan zijn laatste weken bezig bij AB InBev in Leuven. De Leuvense ondernemer wordt gecöopteerd als nieuwe onafhankelijke bestuurder van Telenet Group Holding nv. Van Biesbroeck werkte 37 jaar bij AB InBev. Hij begon er in 1978 en schopte het tot hoofd strategie van de grootste brouwer ter wereld.

De raad van bestuur van Telenet Group Holding nv moest op zoek naar een opvolger voor Stéfan Descheemaeker na diens vrijwillig ontslag als onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het auditcomité van Telenet. De bestuurders besloten om met onmiddellijke ingang Jo Van Biesbroeck te coöpteren als nieuwe onafhankelijk bestuurder en te benoemen als voorzitter van het auditcomité. De eerstvolgende algemene vergadering zal beslissen over de definitieve benoeming.

Met deze switch ruilt Telenet de ene (gewezen) topmanager van AB InBev in voor een andere. Eerder raakte bekend dat Van Biesbroeck in september het Braziliaanse brouwersconcern uit Leuven verlaat. Hij maakte vanop de eerste rij de hele transformatie mee: van Artois over Interbrew en AmBev tot het huidige AB InBev.

Op amper 25-jarige leeftijd kreeg Van Biesbroeck zijn eerste managementfunctie. Op zijn 37 werd hij benoemd tot chief financial officer (cfo), verantwoordelijk voor financiën en informatica. In 2006 werd de Leuvenaar benoemd tot verkoopdirecteur.

Van Biesbroeck gaat in september nog een andere nieuwe uitdaging aan. Bij voetbalclub Anderlecht gaat hij als operationeel manager zijn leeftijdsgenoot en sportief manager Herman Van Holsbeeck bijstaan.