De Leuvense kok Jeroen Meus zit zonder permanente sponsor voor het bekende televisieprogramma Dagelijkse Kost dat na de zomervakantie hervat wordt op de VRT. De warenhuizen haken een voor een af. Na Carrefour verdwijnt ook Delhaize en de samenwerking met Colruyt voor Dagelijkse Zomerkost vervalt op het einde van deze maand.

In Dagelijkse Zomerkost, dat loopt van eind juni tot het einde van augustus, werkt Meus met producten van Colruyt (het huismerk Boni) en Spar. “Dit is slechts een tijdelijke deal. Er is geen sprake van een structurele overeenkomst”, zegt Hanne Poppe, woordvoerster van de Colruyt-groep uit Halle.

Delhaize was drie jaar hofleverancier van Dagelijkse Kost, maar de warenhuisketen trekt zich nu terug. “Wij hebben nu andere commerciële prioriteiten”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. Overigens bedankt Delhaize ook voor populistische kookprogramma’s op concurrerende zenders.

De Leuvense tv-kok werkte eerder met Carrefour maar een terugkeer staat niet op het programma van de supermarktketen. “Wij willen ons niet binden aan één bepaalde chef. Omdat het bedrijf zich dan ook koppelt aan de appreciatie van de mensen voor die persoon”, stelt woordvoerder Baptiste van Outryve.

Andere supermarkten zoals Lidl en Aldi zijn niet in beeld. Volgens de VRT zijn er momenteel met niemand afspraken gemaakt.