Jeroen Meus laat zijn hotdogs los op Leuven

WURSTAan het Margarethaplein in Leuven opende Jeroen Meus woensdag zijn langverwacht restaurant Würst. Negen soorten worsten kan je er aan de toog bestellen. “Artisanale hotdogs van topkwaliteit”, zei de tv-kok glunderend. “Dit is het eerste etablissement, waar anders dan in mijn hometown Leuven. Het concept wil ik de volgende periode uitrollen naar andere steden in Vlaanderen. Concrete locaties kan ik nog niet geven. Een mens mag dromen.”

De verbouwingswerken aan een oude apotheek op de hoek van het Margarethaplein met het Mathieu de Layensplein wekten de voorbije weken de nieuwsgierigheid van veel voorbijgangers. Enkele borden met slogans lieten er geen twijfel over bestaan: de hotdogs van Meus waren op komst. Daarvoor werden citaten gebruikt van de Amerikaanse generaal Dwight Eisenhower (Some people wanted champagne and caviar when they should have had beer and hot dogs) en de Amerikaanse filmster Humphrey Bogart (A hot dog during baseball is better than rosbeef in the Ritz hotel). “Om aan te tonen dat hotdogs een internationaal product zijn.”

Jeroen Meus trok met zijn nieuw concept van ‘haute dogs’ vorige week naar Rock Werchter. “Met een mobiele caravan heb ik het vier dagen lang uitgetest”, stelde de bekende kok. Hij verkocht er 10.000 worsten. En volgend weekend doet hij dat over op TW Classic in Werchter. “Ik wil nog meer festivals doen. Die vormen een gedroomde locatie voor mijn product.”

De eerste honderden worsten gleden woensdag over de toog. De klant kan die zowel binnen als buiten verorberen. De kaart is veeleer beperkt, met negen soorten hotdogs. Van Beirut, Bellucci, Sauerkraut en Memphis Soul tot Mexico ’86, Maharadja, Sirtaki, Chicken Caesar en Sugar Daddy. Goedkoop zijn ze niet: tussen 7,5 en 10 euro. Würst is dagelijks open van 12 tot 20 uur. Het restaurant stelt elf mensen te werk.