Java Foodservice, onderdeel van Sligro Food Group, heeft op de bedrijfsterreinen in Rotselaar een nieuw CO2-neutraal distributiecentrum geopend. Het huidige distributiecentrum met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter zat aan de maximumcapaciteit. De uitbreiding met bijna 4.000 vierkante meter was dus nodig.

Java is al jaren een belangrijke speler op de foodservicemarkt. Het gloednieuwe distributiecentrum ligt aan het Wingepark in Rotselaar en is 3.934 vierkante meter groot. Het werd officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van federaal minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V).

De bouwplannen van Java in Rotselaar bestaan uit drie delen. De eerste twee fases zijn inmiddels afgerond. Het gaat enerzijds om een nieuw duurzaam distributiecentrum voor diepgevroren producten. En anderzijds om een aanpassing van het distributiecentrum voor droge en gekoelde producten. Beide stappen waren nodig voor de groei van het bedrijf.

Overnames

De derde fase volgt in 1018. Dan staat de uitbreiding van het distributiecentrum voor droge producten en van de kantoren gepland. Dat is dan weer nodig om ruimte te geven aan moedermaatschappij Sligro Food Group in Rotselaar.

“De overname van Java Foodservice in februari 2016 was de basis van de groeiambitie van Sligro Food Group. Vanuit Rotselaar konden de shared services zoals finance, aankoop, ict en hr ingevuld worden”, zegt Koen Slippens, ceo van Sligro Food Group.

In januari van dit jaar volgde de overname van ISPC. “Java richt zich op de institutionele markt en de zorgsector, scholen en catering.  ISPC mikt op de horeca en grootverbruik richten. Inmiddels tellen we 500 medewerkers en halen we een jaarlijkse omzet van bijna 240 miljoen euro.”