JATienen kiest voor Mercedes

SAMSUNG CAMERA PICTURESBij Mercedes Claes en zonen in Tienen werd het nieuwe voertuig overhandigd aan JATienen. De Mercedes Citan zal worden ingezet tijdens activiteiten van de vereniging. JATienen is vooral gekend omdat de vrijwilligers tijdens de nieuwjaarsnacht mensen vervoer aanbieden. Bij de jongste jaarwissel maakten daar 2.785 mensen gebruik van.

“JATienen bestaat al twintig jaar”, zegt voorzitter Johnny Hion. Die was bij de oprichting voorzitter van de Tiense jeugdraad. “We begonnen met een ludieke actie en dat groeide uit tot het project Jeugd tegen Auto-ongevallen Tienen of kortweg JAT. Toen we jaren later een aparte vereniging werden, veranderde de naam naar JATienen. De verwijzing naar JAT bleef en anderzijds geeft de naam blijk van onze fierheid over onze stad: JA voor Tienen. ”

We werden ene vzw en sinds 1 december 2014 zijn we btw-plichtig te worden. “Even denk ke dan dat daar een voordeel in zit, maar de boekhouding betekende vooral meer werk. Na een reeks aangename gesprekken met Jan Devos sloten we een overeenkomst met het kantoor. Voortaan zijn we partners van elkaar, wij zij blij met hun steun en expertise.”

Peter Langley van Mercedes Claes en Zonen in Tienen overhandigde dan de sleutel van de nieuwe Citan aan Lieve Vandervelde, de penningmeester die al twintig jaar lid is van JATienen.