Jaco Scheffers neemt deel van MS Mode in Zaventem over

msmodeDe curatoren van MS Mode hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijke overname van de failliete kledingwinkelketen uit Zaventem. De overnemer is Jaco Scheffers. Die wil doorgaan met 24 winkels en zestig procent van de arbeidsplaatsen behouden. Daarmee zouden ongeveer 130 banen gered worden.

De curatoren bevestigden dat de overnemer een groep is rond Jaco Scheffers. Dat is een zakenpartner van Roland Kahn, de vorige aandeelhouder van de failliete keten. De curatoren lieten weten dat de rechter-commissaris zijn akkoord heeft gegeven voor de overname.

Woensdagavond vond op de hoofdzetel in Zaventem een bijzondere ondernemingsraad plaats. Daar werd gezegd dat de overnamesom betaald is. De identiteit van de overnemer werd er aan het personeel bekendgemaakt.

De meningen na afloop waren verdeeld. “Enerzijds wordt zestig procent van de werknemers overgenomen. Anderzijds is er ongerustheid om met dezelfde werkgever te werken die het failliet heeft veroorzaakt”, zegt BBTK-adjunct-secretaris Yves Flamand. Hij verwijst daarmee naar het feit dat Jaco Scheffers een zakenpartner is van voormalig eigenaar Kahn.

De lijst met overgenomen winkels werd niet bekendgemaakt. MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem). De werknemers werden een week geleden allemaal ontslagen, omdat er toen nog geen concreet bod was.