Het frisdrankenconcern PepsiCo voert gesprekken om All Market over te nemen. Dat is het moederbedrijf van het kokoswater Vita Coco. De grootste aandeelhouder van All Market is Verlinvest, een holding van twee steenrijke Belgische families van AB InBev.

PepsiCo kampt met stagnerende verkoopcijfers omdat consumenten steeds vaker de gezonde toer opgaan en minder snel naar frisdrank grijpen. Het bedrijf heeft met One al een kokoswater.

Maar Vita Coco is in de Verenigde Staten veruit de grootste speler met een marktaandeel van meer dan zestig procent. Het merk kan rekenen op de financiële en morele steun van beroemdheden als Madonna, die ook een belang in het bedrijf hebben.

PepsiCo lijkt in polepositie te liggen om Vita Coco over te nemen en heeft daarover gesprekken aangeknoopt. Maar voorlopig wil het niet de vereiste 1 miljard dollar op tafel leggen. Het beloven harde onderhandelingen te worden. De grootste aandeelhouders  zijn de Belgische families van AB InBev De Mévius en De Spoelberch. En die zitten niet bepaald op hun centen.