Aankomende reizigers die door de staking van Swissport van vorige week hun bagage niet mee naar huis kregen, kunnen die tot dinsdag zelf komen ophalen op de luchthaven in Zaventem. Daarmee probeert de directie van de bagageafhandelaar de vakantiegangers en zakenmensen tegemoet te komen. Al ruim 500 mensen gingen op het aanbod in.

Door de stakingsactie bij Swissport op 22 en 23 augustus bleven er ongeveer 17.000 stukken bagage achter op Brussels Airport. Ongeveer de helft van de valiezen behoorde toe aan vertrekkende passagiers. De andere helft was aankomende bagage.

“Ongeveer veertig procent van de bagage werd intussen aan de eigenaars afgeleverd. We werken momenteel aan het sorteren van de laatste bagages”, zegt de directie van Swissport.

“Voor de bagage achtergebleven bij vertrek adviseren wij de passagiers om te wachten tot zij door ons gecontacteerd worden. Dan kunnen we de aflevering van de bagage bespreken. Voor bagage die niet kon worden opgehaald bij aankomst hebben we een andere procedure. Passagiers die niet wensen te wachten tot hun bagage wordt geleverd, krijgen de kans om die zelf op te pikken.”

Reizigers van vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines kunnen terecht in gebouw 746 op goederenluchthaven Brucargo in Zaventem. Passagiers van andere vluchten worden verwezen naar de Swissport lost & found desk op de luchthaven zelf.

De ophaalactie duurt tot en met dinsdag. “Na dinsdag zal Swissport beginnen met de nabezorging van de valiezen. Maar dat duurt natuurlijk veel langer. Daarom werd eerst voor deze optie gekozen”, zegt Nathalie Van Impe, woordvoerster van Brussels Airport.