Een jaar na de zware brand is UCT (United Contractors team) uit Aarschot begonnen met een nieuwbouw van 900.000 euro. Na het bouwverlof verhuizen de technische faciliteiten naar de nieuwe werkplek. 

UCT zorgt voor onderhoud van industriële installaties en constructiewerken en heeft onder andere AB InBev en Arcelor als klant. UCT heeft zes vaste medewerkers en 25 aannemers. In april vorig jaar brandde het bedrijf grotendeels uit. ”De oorzaak van die brand is allicht een kortsluiting. Kwaad opzet is uitgesloten”, zegt medezaakvoerder Philip Vander Meeren. “Het stalen gebinte van het gebouw was gesmolten. De enige optie was slopen en vanaf nul herbeginnen.”

Behelpen

Na de brand was het behelpen voor het bedrijf. Toch bleef de directie zakendoen omdat het gros van het werk buitenshuis bij de klant gebeurt. Wat in eigen atelier gebeurde, zoals het laswerk, werd tijdelijk uitbesteed. “Heel wat materiaal had de brand  wel doorstaan, zoals de lasposten en handgereedschap. Maar nu begint alles stilaan te roesten, en moet ook dat materiaal worden vervangen. Op termijn zullen we een heel nieuw machinepark moeten aanschaffen. Dit wordt nog eens een investering van een paar honderdduizend euro”, aldus Vander Meeren.

900.000 euro 

Twee weken geleden werden de eerste palen van de nieuwbouw in de grond geslagen. Na het bouwverlof is de werkruimte instapklaar en kan UCT de machines verhuizen. Ze staan nu nog in een kleine hangar. De kantoren moeten klaar zijn voor de winter. Het gebouw van UCT zal groter en hoger worden en wordt volgens de duurzaamheidsprincipes opgetrokken. “Er komen onder andere zonnepanelen, infiltratie voor regenwater en led-verlichting die zich automatisch aanpast. De hele vernieuwing kost ons 900.000 euro. De verzekering komt voor 60% tussen.” Er wordt ook voor een vergroening rondom het gebouw gezorgd.