Iveco heeft een contract in de wacht gesleept voor de levering van 141 gelede bussen aan de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De hybride bussen zijn goed voor 90 miljoen euro. 

De capaciteit op het busnet van vervoersmaatschappij MIVB moet met bijna een derde stijgen tegen eind 2019. In totaal zullen daarvoor 288 bussen geleverd worden. De raad van bestuur van de MIVB duidde Iveco aan als leverancier van 141 gelede hybride bussen. Goed voor meer dan 90 miljoen euro. De bestelling moet samen met vier andere bestellingen zorgen voor de toename van hybride elektrische en volledig elektrische bussen op het net. De MIVB bestelde eerder al hybride elektrische standaardbussen, elektrische midibussen, elektrische standaardbussen en gelede elektrische bussen. “Een nieuw tijdperk breekt aan op het net, ten voordele van het comfort van de reizigers, van de mobiliteit en de levenskwaliteit in Brussel”, aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. “Ik ben trots om samen met al mijn medewerkers aan de mobiliteit van de toekomst te werken.”

Volledig elektrische lijn

Sinds begin juni rijden al elektrische minibussen op de nieuwe Brusselse lijn 33, een volledig elektrische lijn. De gelede hybride elektrische bussen van Iveco worden verwacht in de loop van 2019.