ISS stuurt managers naar de werkvloer

issnumber1inoutsourcingFacilitaire dienstverlener ISS uit Vilvoorde organiseert vrijdag 19 juni de eerste Company Day. Die dag ruilen 65 directie- en kaderleden voor één dag bureau en vergaderzaal voor de werkvloer. Ze gaan bij de klanten mee helpen in de keukens en aan de receptie, zullen kleedkamers en toiletten schoonmaken, onderhoudstaken afwerken of de afwas doen.
“Voor ISS België is dit een primeur, maar in andere ISS landen, zoals Spanje en Denemarken, is de Company Day een vaste jaarlijkse hoogdag voor managers, medewerkers en klanten”, zegt Chief People & Culture Officer Koenraad D’Helft. “Deze dag is fantastisch om het wederzijdse respect en kennis tussen top en werkvloer te versterken.”

Het opzet van de Company Day is dat de manager wordt verwelkomd en de taken uitvoert als was hij een nieuwe werknemer op zijn eerste werkdag. Na een korte introductie en basisopleiding gaat hij aan de slag. Vaak loopt dat allemaal toch wat moeilijker en lastiger dan gedacht. Het is voor de manager ook wennen aan het uniform, het materiaal en de reacties van medewerkers en klanten. Als manager ben je het immers gewend om voorkomend behandeld te worden, als schoonmaker of keukenhulp ligt dat soms toch anders.
“De Company Day kadert in de droom van ISS om de beste dienstverlenende organisatie ter wereld te worden”, zegt D’Helft. “We willen dat onze mensen op een empowerende manier leidinggeven. Dat kan alleen als ze een grote empathie hebben voor hun medewerkers en weten in welke omstandigheden die elke dag werken. Een dag letterlijk in de schoenen van de medewerker lopen doet wonderen.”