Projectontwikkelaar ION wil aan de Rozenlaan in Liedekerke zestig appartementen bouwen. Maar de buurtbewoners zien de nieuwbouw liever niet komen. Zij vrezen dat er veel groen verloren gaat. De bouwheer stelt dat  tussen de drie gebouwen een openbaar park gepland is.

Een zestigtal buurtbewoners woonde de openbare zitting bij van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening. Die moet zich buigen over het project van ION. De vastgoedgroep wil zestig appartementen bouwen vlakbij het bos van Liedekerke.

De buurtbewoners zijn verenigd in de lokale actiegroep Ro-Re-Mi. “De ontwikkelaar vertoont veel deskundigheid. Maar de inplanting, de lokalisatie en de randvoorwaarden die zij voorstellen, zijn niet haalbaar. We hekelen ook het gebrek aan inspraak”, zeggen ze.

Ontwikkelaar ION stelt dat er wel degelijk gesproken werd met de buurt. De onderneming wuift de kritiek weg dat het project een mooi stuk groen wegneemt. “Wij gaan net groen teruggeven. Want tussen de drie gebouwen komt een openbaar park.”

Volgens de buurtbewoners minimaliseert de projectontwikkelaar ook de impact op het verkeer. Binnen de twee maanden adviseert de commissie voor ruimtelijke ordening, een onafhankelijk adviesorgaan, het gemeentebestuur van Liedekerke. Dat moet de uiteindelijke beslissing nemen.