Investeringen voor export renderen bij AB InBev

abinbevAB InBev blijft investeren in haar brouwerijen met het oog op een hoger exportrendement. De Leuvense bierreus laat weten dat het bijna 50 miljoen euro pompt in de brouwerij van Jupille. Recente, vergelijkbare investeringen in Leuven en Hoegaarden tonen het rendement aan. Het aandeel van de productie voor export steeg in Leuven tot zeventig en in Hoegaarden tot tachtig procent.

InBev België, onderdeel van AB InBev, investeert 49,8 miljoen euro in de site van Jupille om de capaciteit uit te breiden. Er komen onder meer twee nieuwe afvullijnen voor flessen om te beantwoorden aan de stijgende exportvraag. De grotere capaciteit laat een productie toe van 120.000 flessen per uur, allemaal voor export.

Recentelijk investeerde de biergigant 55 miljoen euro in Leuven en 5,7 miljoen euro in Hoegaarden. De bieren van AB InBev kennen goede groeiperspectieven  op de exportmarkten. In Jupille bedraagt het exportaandeel momenteel slechts 31 procent. Er wordt vooral Jupiler en in mindere mate Leffe gebrouwen.

“Wij zijn erg tevreden dat we deze nieuwe investering kunnen aankondigen”, zegt Jean-Jacques Velkeniers, BU president Europe West bij AB InBev. “Het schept een duurzame toekomst voor meer dan 500 gezinnen. Momenteel werken 440 werknemers op de site in Jupille. Daar komen weldra minstens vijftig nieuwe jobs bij.”

De groeiende vraag uit het buitenland naar de bieren van AB InBev komt voornamelijk uit Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Canada en de Verenigde Staten.