Werkgeversorganisaties Voka Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zijn tevreden dat geld wordt vrijgemaakt voor mobiliteit en leefbaarheid in de Oostrand. “De inhaalbeweging is welgekomen. Hopelijk volgen er ook snel voldoende middelen om de geplande werken effectief uit te voeren”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.

De werkgeversorganisaties uit Vlaams-Brabant en het Brusselse metropolitane gebied verheugen zich dat Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) extra investeert in mobiliteit in de Vlaamse Rand.

“Als economisch centrum van het land moet je bereikbaar zijn”, zegt Jan Van Doren, directeur van Voka Metropolitan. “De vele files maken Brussel en zijn randgebied steeds minder aantrekkelijk voor bedrijven en potentiële werknemers. Betere bereikbaarheid via tal van vervoersmogelijkheden zoals trams, fiets, trein en auto houden het kloppend hart van onze economie gezond.”

Ook de Vlaams-Brabantse afdeling van Voka is blij met de extra aandacht voor de regio. “Vanuit alle provincies komen pendelaars door Vlaams-Brabant om hier of in Brussel te werken. Na de geplande investeringen voor de Noordrand is het goed dat ook voor de Oostrand de nodige middelen worden vrijgemaakt”, stelt Van Biesbroeck. “Om het nodige studiewerk uit te voeren is 5 miljoen euro alvast een solide basis. We hopen dat er ook in de toekomst voldoende geld wordt vrijgemaakt om de werken aan onder meer het Vierarmenkruispunt uit te voeren.”

Voor de geplande werken en mobiliteitsoplossingen in de Noordrand werkt Voka Vlaams-Brabant al nauw samen met De Werkvennootschap om bedrijven in te lichten en te betrekken bij het project. “We willen diezelfde goede verstandhouding met De Werkvennootschap doortrekken naar de Oostrand voor samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven.”