Brussels Airport investeert ruim 52 miljoen euro om pier B op de luchthaven in Zaventem uit te rusten met nieuwe instapbruggen. De maatschappij zet daarmee in op meer passagierscomfort. De grootschalige werken zijn een belangrijke fase om in te spelen op de toekomstige eisen van klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen. Tevens dienen ze als voorbereiding op de technologische ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie.

De 24 in- en uitstapbruggen van pier B dateren van 1992 en worden vervangen door state-of-the-artbruggen om tegemoet te komen aan de algemene tendens van de luchtvaartmaatschappijen om met steeds grotere vliegtuigen op Zaventem te vliegen. De nieuwe, geautomatiseerde bruggen zijn uitgerust met airconditioning, hebben met hun grote ramen een moderne uitstraling en zijn ook een pak efficiënter.

“Deze belangrijke investering in nieuwe instapbruggen past in onze strategie om het comfort van klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen en de operationele efficiëntie te verbeteren”, zegt Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport.

Twee derde van de nieuwe bruggen zal bestaan uit een dubbele brug voor toegang tot het vliegtuig waardoor het in- en uitstappen sneller kan verlopen en aan de passagiers meer comfort wordt geboden. De luchtvaartmaatschappijen kunnen op een betere operationele efficiëntie rekenen.

Aan deuren 31 en 33 van pier B wordt een driedubbele instapbrug geïnstalleerd. Hierdoor zal Brussels Airport in de toekomst klaar zal zijn om te voldoen aan elke vraag van luchtvaartmaatschappijen om met een A380 te vliegen. Dit type Airbus is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Intussen zal die dienst kunnen doen als dubbele instapbrug voor andere grote vliegtuigen van het type Airbus A330 en A350 en Boeing 777 en 787.

De installatie van de driedubbele brug is al van start gegaan. Dat is de eerste fase van het renovatieprogramma. De vervanging van de 22 overige instapbruggen gaat eind 2018 van start. Met het oog op maximale operationele capaciteit zullen de werken gefaseerd uitgevoerd worden. Het project zal rond 2022 voltooid zijn.