Delhaize heeft dinsdag in zijn distributiecentrum in Zellik, deelgemeente van Asse, een nieuwbouw in gebruik genomen. Daarin worden een bedrijfsrestaurant, een medische dienst en een opleidingscentrum in ondergebracht. De warenhuisketen investeerde 3,5 miljoen euro in de nieuwbouw.

In het bedrijfsrestaurant kan het personeel dagelijks terecht voor vers bereide maaltijden. “Het wordt een centrale plaats waar de medewerkers kunnen genieten van een ontspannen pauze, in een omgeving die gescheiden is van het werk”, zegt projectcoördinator Marie-Agnès De Rouck.

Voor personeelsleden die medische of psychosociale ondersteuning nodig hebben, werden twee dokterskabinetten, een verzorgingslokaal voor eerste hulp, een administratieve ruimte en een lokaal voor biometrie ingericht. Daar kunnen ook vaccinaties worden toegediend.

Op de hoogste verdieping bevindt zich het opleidingscentrum. Daar krijgt elke medewerker kennis van de nieuwste technologieën en trends. Het centrum telt vijf ruimtes die gebruikt worden voor zowel opleidingen als vergaderingen. Een zesde ruimte is een polyvalente zaal van 210 vierkante meter met een capaciteit van 150 personen.