Brussels Airport in Zaventem gaat 100 miljoen euro investeren in logistieke gebouwen op Brucargo. Dat is het vrachtgebied van de luchthaven op het grondgebied van Melsbroek (Steenokkerzeel) en Diegem (Machelen). De volgende drie jaar wordt 100.000 vierkante meter ontwikkeld.

Een gebouw van 50.000 vierkante meter moet dienst doen voor de bedrijven Kuehne + Nagel, Dnata en WFS. Die zullen van daaruit vracht vervoeren, verpakken en tijdelijk stockeren. De nieuwe infrastructuur is geschikt voor het afhandelen van hoogwaardige en temperatuurgevoelige goederen zoals farmaceutica.

Brussels Airport zal andere bestaande afhandelingsgebouwen opnieuw ontwikkelen. Het gebouw waarin bagageafhandelaar Swissport actief is, wordt omgebouwd tot een energiezuinige opslag- en kantoorruimte van 30.000 vierkante meter.

Een bijkomend nieuw gebouw wordt ingericht als beveiligde ruimte voor het vervoer van waardevolle goederen. Brinks neemt daarin de intrek vanaf 2019.

Voorts wordt geïnvesteerd in een keuringspost van 2.000 vierkante meter met verschillende temperatuur- en lichtzones. Die ruimte dient voor het tijdelijk onderbrengen en transporteren van diersoorten.