Het Leuvense filiaal van meubel- en interieurwinkel La Romance sluit de deuren. De verkoop van het pand en de torenhoge huurprijzen op de Bondgenotenlaan liggen volgens de uitbaatster aan de basis van de stopzetting.

Het pand, waar La Romance gevestigd is, werd recent verkocht. De nieuwe eigenaar geeft de huurders de mogelijkheid om het contract te verlengen maar wil wel heel wat verbouwingswerken uitvoeren. “De werken zullen voor heel wat overlast voor onze winkel zorgen, door containers en stellingen zou onze zichtbaarheid sterk verminderen,” aldus zaakvoerster Nancy Dussart.

Groter aanbod in Diest 

Daarnaast viel de omzet in de Leuvense meubelwinkel ook tegen. De andere vestiging in Diest die al 9 jaar bestaat, doet het volgens Dussart een pak beter. De vestiging in Diest van La Romance blijft dan ook wel voortbestaan. Ook de torenhoge huurprijzen op de Leuvense Bondgenotenlaan spelen mee in de beslissing om de winkel te sluiten. “De huurprijs in Leuven ligt een pak hoger dan die in Diest terwijl onze omzet hier in Leuven lager is. Het pand is erg duur en daarbij komt ook nog eens dat het niet eenvoudig is om te laden en te lossen op de Bondgenotenlaan” aldus nog Dussart. Plannen voor een nieuwe vestiging zijn er niet. La Romance kiest er wel voor om uit te breiden in Diest met een groter aanbod van meubelen en interieurspullen.