Novellini en VSH hebben als eerste fabrikanten uit de sanitair- en verwarmingstechniekensector hun productcatalogus beschikbaar gesteld via InstallData.be, een initiatief van het Zaventemse FESAH. De gloednieuwe database voor product- en handelsgegevens is recent van start gegaan.

InstallData is opgericht door FESAH, de Belgische beroepsfederatie van de groothandel in sanitair en verwarming. “De bedoeling van deze datapool is het uniform uitwisselen van data tussen fabrikanten, invoerders en groothandelaars mogelijk te maken”, aldus Bruno Van der Stappen van FESAH. “De vraag naar actuele en complete product – en artikeldata groeit. Elektronische communicatie tussen bedrijven is niet meer weg te denken. Om de sector te voorzien in deze behoefte was één datapool nodig waar fabrikanten data aan kunnen leveren en groothandels data vandaan kunnen halen.”

45 fabrikanten

Begin februari 2018 zijn er ruim 45 fabrikanten in de verwarming en sanitaire sector toegetreden tot InstallData. In maart en april organiseerde FESAH in zijn lokalen in Zaventem twee informatieve sessies waarbij de fabrikanten technische info kregen over wat er komt kijken bij datadistributie via een datapool als InstallData.

Praktisch

Bedrijven die nog geen lid zijn kunnen steeds vrijblijvend contact opnemen met Bruno Van der Stappen, b.vanderstappen.@fesah.be of +32 2 720 40 80.