Insight nu ook met hardware

insight-logo-vertInsight uit Grimbergen gaat naast software nu ook hardware aanbieden in de context van hun Modern Workplace-strategie. De trusted IT-advisor komt zo tegemoet aan de vraag van bedrijven naar een totaaloplossing. Het bedrijf wil advies geven voor het installeren en onderhouden van een flexibele en eigentijdse IT-oplossing.

“De trend naar een modern workplace evolueert de laatste jaren razendsnel dankzij de technologische innovatie”, zegt Country Manager Marie del Marmol van Insight Belux. “Het bekendste voorbeeld is de smartphone. Werknemers voeren meer en meer taken uit op hun mobieltje en staan ook meer in verbinding met elkaar. Ze zijn niet langer gebonden aan een fysieke werkomgeving, maar werken op eender welk moment, vanop elke locatie op elk toestel. Dat leidt tot een beter evenwicht tussen werk en privé. In een modern workplace-omgeving zijn werknemers creatiever, werken ze beter samen en krijgen ze meer gedaan, zijn ze productiever.”

Flexibeler werken vraagt om flexibele IT-systemen. Overal toegang en een naadloze gebruikerservaring voor conferencing, real-time communicatie, remote software management, etc. Maar dat kan alleen als bedrijven een geïntegreerde soft- en hardwarestrategie uitwerken en installeren.

Insight bouwde in de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie op als trusted IT-advisor voor software. Bedrijven verwachten vandaag de dag een geïntegreerd plan en daar hoort ook hardware bij. Insight verdeelt sinds vorig jaar de Microsoft Surface Hub voor vergaderruimtes. “Het aanbod wordt nu gevoelig uitgebreid”, zegt del Marmol. “De oplossingen die we met de Surface kunnen aanbieden zijn een succes gebleken. We gaan nu ook ook andere hardware-producten verkopen en installeren. Bijvoorbeeld nieuwe tablets, laptops, 2 in 1-devices en audioapparatuur. Ons doel is om onze klanten een complete oplossing aan te bieden, van soft- tot hardware met advies op maat.”