Het nieuwe Herman Teirlinckgebouw van de Vlaamse overheid op de site van Tour & Taxis in Brussel wordt uitgerust met Microsoft Surface Hub. Het it-adviesbedrijf Insight uit Grimbergen won het contract en sloot hiervoor een raamovereenkomst voor drie jaar met HBPlus uit Mechelen, ict-leverancier van de Vlaamse overheid. De interactieve schermen laten de ambtenaar 2.0 toe om efficiënter en interactiever te vergaderen.

De eerste ambtenaren namen op 1 september hun intrek in het nieuwe kantoorgebouw van de Vlaamse overheid op de site van Tour & Taxis aan de Brusselse haven. Op termijn zullen er 2.600 mensen werken op 1.800 flexdesks. Om die flexibiliteit en efficiëntie te onderstrepen bestelde de Vlaamse overheid Microsoft Surface Hubs. Dit innovatieve product van Microsoft werd speciaal ontworpen voor boardrooms en brainstormsessies. Het resultaat wordt een moderne werkplaats voor de ambtenaar 2.0.

Insight won de openbare aanbesteding voor de levering. De Surface Hub voor vergaderruimtes is in trek bij grote bedrijven door de meerwaarde voor de manier waarop werknemers samenwerken. In het Herman Teirlinckgebouw komen vooral schermen van 55 inch. Insight onderzocht zelf of het toestel overal past. De Surface Hubs zijn elektrisch verstelbaar. De gebruiker plaatst ze gemakkelijk op de gewenste hoogte.

Totaaloplossing

Het contract met Insight omvat een complete service: van installatie en implementatie/integratie in de netwerken tot aangepaste support en training. Voor de integratie werkt Insight samen met een gespecialiseerde partner: Communicativ. Die it-consultant uit Zaventem zorgt voor toegang tot alle benodigde applicaties. De Microsoft Surface Hubs zijn al operationeel in het Vlaams Administratief Centrum en gebruikers worden getraind.

Insight was de eerste leverancier van de Surface Hub in de Benelux. Het bedrijf voerde al verschillende installaties uit en die ervaring en knowhow komen nu van pas. De samenwerking met Communicativ maakt een complete integratie op maat van elk bedrijf mogelijk.